Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website steeds beter te maken. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op uw apparaat worden geplaatst. Deze melding verschijnt alleen bij uw eerste bezoek aan onze website (mits u akkoord bent).

Vergoedingen

Vergoeding aanvullende verzekering

De meeste ziektekostenverzekeraars hebben in hun aanvullend pakket podotherapie opgenomen. Podotherapie valt niet onder uw eigen risico. Het eigen risico is namelijk niet van toepassing op vergoedingen uit de aanvullende verzekering. Om te weten of uw verzekering podotherapie vergoedt, informeer dan bij uw zorgverzekeraar aan de hand van uw polisnummer of klik op deze link voor een volledig overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar.

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) en staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit is vaak een vereiste voor de verzekeringsmaatschappij.

Vergoeding basisverzekering

Podotherapie wordt alleen in bepaalde gevallen door de basisverzekering vergoed. Dit is bij een diabetische voet die een verhoogd tot zeer hoog risico heeft op het ontstaan van wonden (zorgprofiel 2 en hoger).

De podotherapeut kan de behandeling zelf uitvoeren en/of een medisch pedicure inschakelen om bepaalde behandelingen uit te voeren. De pedicure declareert dan bij de podotherapeut. Vaak kan deze zorg uit de basisverzekering geleverd worden als ketenzorg, in samenwerking met de huisarts, zorgverleners en de zorgverzekeraar.