Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website steeds beter te maken. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op uw apparaat worden geplaatst. Deze melding verschijnt alleen bij uw eerste bezoek aan onze website (mits u akkoord bent).

Wat is podotherapie?

Podotherapie is een paramedisch erkende discipline. “Podotherapeut” is een wettelijk beschermde titel, die alleen mag worden gevoerd door iemand die een hbo-bacheloropleiding podotherapie heeft afgerond.

Een podotherapeut behandelt voetklachten en/of klachten in de knie, heup of rug die het gevolg zijn van een afwijkende voetstand of afwijkende voetfunctie. Aan de hand van een podotherapeutisch onderzoek wordt het complete bewegingsapparaat beoordeeld, van daaruit wordt er een behandelplan opgesteld.

Ook voor de behandeling van huid- en nagelaandoeningen, zoals ingegroeide teennagels, steeds terugkerende likdoorns en overmatige eeltvorming, kunt u bij ons terecht. Als u bekend bent met reuma of diabetes mellitus (suikerziekte) bieden wij preventieve onderzoeken en specifieke behandelingen aan. Sporters van elk niveau kunnen terecht met pijnklachten of blessures maar ook voor advies om deze te voorkomen.